Круглий стіл “How has the war in Ukraine changed the ecosystem of the country?”

Війна в Україні руйнує не лише людські життя, а й екосистеми, що потерпають від пожеж, ракетних обстрілів та замінування. Війна завдала великої шкоди навколишньому середовищу з довгостроковими наслідками для флори, фауни та природних ресурсів. Війна несе загрозу усім живим істотам. Усі вони так чи інакше страждають від її наслідків. Це може бути безпосередня шкода, наприклад, загибель чи травми внаслідок вибухів, а також опосередковані наслідки війни: різноманітне забруднення середовища існування і белігеративна трансформація внаслідок вирубування, вигорання, переміщення військової техніки, дислокації військових підрозділів, нищення чи блокування екологічних коридорів.

Саме цим вищезазначеним проблемам був присвячений круглий стіл “How has the war in Ukraine changed the ecosystem of the country?”, організований 17.05.2023 доцентами кафедри іноземних мов Галиною Сівкович та Оксаною Титунь, для студентів першого та другого курсу спеціальності “Лісове господарство”.

У ході підготовки до круглого столу студенти опрацювали літературу та провели дослідження за тематикою “Вплив війни на ґрунти України”, “Вплив війни на водні ресурси України”, “Вплив війни на ліси України”, а також дослідили ситуацію на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях. Окремим питанням була доповідь “Біосферний заповідник “Асканія-Нова”, який тимчасово перебуває під контролем російських окупантів, через що опинився у скрутному становищі.

Ukraine’s environment – the “silent victim” of war with russia

Zaporizhzhia Nuclear Power Plant