Вітаємо з Днем вишиванки!

День вишиванки — особливе свято в Україні. Українці одягають традиційні вишиванки для виявлення гордості за свою національну культуру. А чи знаєте ви, що ідею відзначати це свято запропонувала у 2006 році студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Тоді акція отримала назву “Всесвітній день вишиванки” і її підтримали студенти та викладачі. Відтоді традиція святкування Дня вишиванки поширилася по всій Україні, навіть за її межами, та відзначається щороку в третій четвер травня. У 2023 році свято випадає на 18 травня. У День вишиванки кожен, хто хоче підкреслити своє українське походження, а також просто підтримати Україну, може одягнути вишиту сорочку.

Сьогодні викладачі кафедри іноземних мов одягнули національне вбрання та духовно доєднались до мільйонів прихильників України по всьому світу – в такий спосіб відстоюють національну автентичність.

Окрім того, викладачі кафедри проводили зі студентами дискусії англійською мовою  на національно-патріотичні теми: вишиванка – гордість та оберіг українців,  історико-культурні традиції народу, героїзм захисників України.

Група ПС-14. Викл. Наталія Мельник

Група ПС-23. Доц. Анна Кучера

Економічний факультет. 1 курс. Доц. Анна Кучера

       

                               Доцент Оксана Турчин

   

    Ст. викладач Леся Шкледа                                                                   Асистент Наталія Мельник