Вітаємо з Днем вишиванки!

День вишиванки — особливе свято в Україні. Українці одягають традиційні вишиванки для виявлення гордості за свою національну культуру. А чи знаєте ви, що ідею відзначати це свято запропонувала у 2006 році студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Тоді акція отримала назву “Всесвітній день вишиванки” і її підтримали студенти та викладачі. Відтоді традиція святкування Дня вишиванки поширилася по всій Україні, навіть за її межами, та відзначається щороку в третій четвер травня. У 2023 році свято випадає на 18 травня. У День вишиванки кожен, хто хоче підкреслити своє українське походження, а також просто підтримати Україну, може одягнути вишиту сорочку.

Сьогодні викладачі кафедри іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаникаодягнули національне вбрання та духовно доєднались до мільйонів прихильників України по всьому світу – в такий спосіб відстоюють національну автентичність.

Окрім того, викладачі кафедри проводили зі студентами дискусії англійською мовою  на національно-патріотичні теми: вишиванка – гордість та оберіг українців,  історико-культурні традиції народу, героїзм захисників України.

Група ПС-14. Викл. Наталія Мельник

Група ПС-23. Доц. Анна Кучера

Економічний факультет. 1 курс. Доц. Анна Кучера

       

                               Доцент Оксана Турчин

   

    Ст. викладач Леся Шкледа                                                                   Асистент Наталія Мельник